Pachetul de biscuiti

Într-un aeroport stătea o tânără care urma să facă o călătorie mai lungă. Şi-a cumpărat de acolo o carte ca să treacă mai repede timpul şi un pachet de biscuiţi.

S-a aşezat pe un scaun, şi-a pus bagajele lângă el şi s-a apucat să citească. La un moment dat s-a întors să ia un biscuit din pachetul de lângă ea. A observat cu surprindere că la mica distanţă era aşezat un domn care citea un ziar, şi care fără să-i ceară permisiunea a început să ia şi el din pachetul de biscuiţi.

Cu toate că s-a simţit indignată, politeţea a împiedicat-o să îi reproşeze că are un comportament nepotrivit. Dar pe măsură ce ea lua câte un biscuit, lua şi el unul şi asta a făcut ca până la urmă tânăra să devină foarte nemulţumită.

Când a luat din pachet penultimul biscuit, ea s-a întrebat plină de resentimente: “Oare îndrăzneşte să mi-l ia şi pe ultimul?”

Bărbatul a luat într-adevăr ultimul biscuit, l-a rupt în două şi i-a oferit zâmbind cald o jumătate. Simţind că el a depăşit limita bunului simţ, tânăra s-a ridicat furioasa şi s-a îndreptat spre un alt colţ al sălii de aşteptare. A deschis geanta ca să pună înăuntru cartea şi… spre marea ei surprindere a văzut înăuntru pachetul de biscuiţi pe care îl cumpărase. În acel moment a copleşit-o un sentiment de ruşine.

A înţeles că pachetul din care mâncase nu era al ei, ci al bărbatului care citea ziarul… El a împărţit plin de bunătate chiar şi ultima bucăţica pe care o avea, fără să se simtă indignat, superior sau furios.

MORALA :

Oare de câte ori în viaţa am mâncat biscuiţii altcuiva? Ar fi mai bine ca înainte să ne grăbim să-i judecăm pe alţii să privim cu atenţie în jur… şi mai ales în sufletul nostru!

Să dai când poţi, fără să aştepţi nimic în schimb, nici măcar un mulţumesc, şi să nu regreţi că ai dat! Cui dai? Cui are nevoie… Cât dai? Totdeauna mai mult decât ai primit!

Advertisements
Published in: on January 22, 2010 at 6:28 PM  Leave a Comment  

The URI to TrackBack this entry is: https://povestiadunate.wordpress.com/2010/01/22/pachetul-de-biscuiti/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: